Portál natoaktual.cz spouští kanál RSS a vstupuje na facebook

Vydáno 27.04.2012
Po loňské modernizaci grafické podoby portálu natoaktual.cz následuje další kolo změn k přiblížení zpráv z bezpečnostní oblasti čtenářům. Ti nyní budou moci využívat RSS kanál a profil portálu natoaktual.cz na facebooku.  

Natoaktual.cz zavádí Facebook a RSS kanál | foto: natoaktual.cz

Oba nově zaváděné komunikační kanály již patří mezi standardní prostředky zpravodajských serverů, díky kterým mají jejich čtenáři okamžitý přehled o publikovaných článcích a dalších příspěvcích. Prostředí facebooku jim rovněž poskytuje platformu pro vyjadřování svých názorů k aktuálním tématům.

Natoaktual.cz na Facebook

"Možnosti komentářů a diskuzí s ostatními čtenáři umožňují seznámit se i s jiným pohledem na danou problematiku, než jaký prezentují autoři, a doufáme, že díky zaměření našeho portálu se nám podaří dále rozvíjet diskuzi o bezpečnostních tématech, která bývají v České republice často překryta jinými otázkami," říká Zbyněk Pavlačík ze sdružení Jagello 2000, které za podpory Ministerstva zahraničních věcí ČR portál již deset let provozuje. V posledních letech se návštěvnost portálu pohybuje okolo 3 milionů zobrazených stránek ročně.

Příhlášení k odběru RSS

Souběžné spuštění RSS kanálu a facebooku "až" nyní je dáno již zmíněným celkovým redesignem portálu a jedná se tedy o jeho jakési dozvuky. "Tento redesign znamenal nejen změnu grafickou, ale především změnu technologickou, a v těchto technologických změnách stále pokračujeme s jasným cílem přiblížit se čtenářům," dodává Pavlačík.

Kanál RSS umožňuje uživatelům prostřednictvím internetového prohlížeče či tzv. RSS čteček zobrazovat aktuální novinky na zpravodajských serverech a upozorní je vždy, když je zveřejněn nový článek.

natoaktual.cz