Parkanové vadí korupce a armádní zakázky

Vydáno 27.02.2007
Česká armáda potřebuje vytvořit takové prostředí, které by umožnilo naprostou transparentnost zadávání veřejných zakázek. Po dnešní schůzce s prezidentem Václavem Klausem to uvedla ministryně obrany Vlasta Parkanová.  
Za krátké působení v čele ministerstva Parkanové nejvíce vadí problematika korupce a zadávání veřejných zakázek. 

Ministryně po schůzce s Klausem uvedla, že se chce proto více zajímat především o účelné a průhledné vynakládání peněz v armádě.

Protikorupční policie začala znovu prověřovat tendr na pořízení švédských letounů Jas-39 Gripen pro českou armádu. Okolnosti zrušeného výběrového řízení a podezření z korupce se prošetřují i ve Švédsku a ve Velké Británii. - více zde

Ministryně během schůzky informovala prezidenta o stavu resortu, o probíhající reformě armády a zahraničních misích českých vojáků. "V rozhovoru se dotkli také otázky radarové základny," konstatoval prezidentův mluvčí Petr Hájek.

"Informovala jsem pana prezidenta o svém setkání s ministrem obrany Spojených států, ministrem obrany Ruské federace, Ukrajiny, s představiteli Polska a tímto způsobem jsme si tak trochu ladili noty. Říkala jsem mu své postřehy před jeho cestou do Spojených států, kterou vykoná příští týden," citovala Parkanovou agentura ČTK.

inc natoaktual.cz