natoaktual.cz

Summit NATO 2023

Speciální příloha
k summitu ve Vilniusu

  • natoaktual.cz
  • Zpravodajství
  • Informační centrum o NATO
  • nato.idnes.cz

  • Letečtí záchranáři dali divákům ochutnat ze Dnů NATO v Ostravě

    16. září 2009  18:01
    Akční ukázkou letecké záchranné služby v nákupním centru Avion odstartoval devátý ročník Dnů NATO v Ostravě. Unikátní přehlídka vyvrcholí o víkendu na ostravském letišti.  

    Prohlédněte si fotografie

    Tisíce návštěvníků nákupního centra Avion v Ostravě měly možnost odpoledne zhlédnout ukázky vojenské, hasičské, policejní a záchranářské techniky. Hlavním magnetem byla akční ukázka leteckých záchranářů s nejmodernější verzí vrtulníku EC-135.

    Ostrava od dnešního dne hostí Dny NATO. Ve čtvrtek akce pokračuje celodenní projekcí dokumentů České televize a besedami v ostravském Minikině Kavárně.

    V pátek pak organizátoři v Domě knihy Librex připravili sérii besed s vojenskými piloty, kteří se účastní i hlavní víkendové show na Letišti Leoše Janáčka v Ostravě.

    Právě na mošnovském letišti Dny NATO v sobotu a v neděli vyvrcholí. Divákům se představí nejmodernější vojenské letouny a vrtulníky domácích a zahraničních vzdušných sil. V Ostravě návštěvníci uvidí vojenské stroje z 13 zemí včetně Česka.

    Celodenní program se skládá z prezentace těžké vojenské, policejní i záchranářské techniky, dynamických ukázek výcviku speciálních jednotek, leteckých ukázek a prezentace výzbroje, výstroje a vybavení útvarů.

    Nikde jinde přitom není možné na jediném místě zhlédnout špičkové umění a techniku nejenom vojáků, hasičů a policistů, ale také celníků, Vězeňské služby, městské policie a dalších elitních útvarů. Letos poprvé se bude například prezentovat i Horská služba. Dny NATO v Ostravě jsou nekomerční akcí a vstup je zdarma.

    Mezi největší lákadla letošní přehlídky bude patřit největší vojenský dopravní letoun amerického letectva C-5 Galaxy. V Česku půjde o naprostou premiéru.

    inc natoaktual.cz

    Barista i záchranář u kanónu

    Říjen 2019

    Poprvé v historii nechala armáda záložáky pálit z kanónů ostrými

    Dny NATO v Ostravě

    Září 2019

    Dny NATO navštívilo 220 tisíc lidí, ukázaly i nové vrtulníky pro armádu.

    Továrna na instruktory

    Červenec 2019

    Britský poradní tým s pomocí Čechů vyškolil už přes 9 500 vojenských instruktorů.

    Mraky prachu, vedro a léčky

    Červen 2019

    Jak vypadá příprava českých vojáků na misi v africkém Mali.

    Partneři portálu

    NATO PDD iDnes.cz Newton Media