natoaktual.cz

Ztracený Boeing pomůže v oceánu hledat britská ponorka

2. dubna 2014  12:54
Britské ministerstvo obrany vyslalo na pomoc při pátrání po ztraceném Boeingu 777-200 ER malajsijských aerolinií do indického oceánu ponorku, speciální hydrografickou průzkumnou loď a několik leteckých pátracích specialistů.  

Britská ponorka třídy Trafalgar. Ilustrační snímek | foto: UK MOD

Do jižních vod Indického oceánu podle britského ministerstva obrany dorazila v úterý ponorka HMS Tireless třídy Trafalgar. Zapojí se do pátrání po zmizelém letounu malajsijských aerolinek, který se ztratil 8. března.

 Pátrají po něm záchranářské týmy z několika zemí už 25 dnů. Oblast hledání se zúžila na sektor v Indickém oceánu zhruba 1 850 kilometrů od australského Perthu.

"Díky pokročilým podmořským vyhledávacím systémům může přispět při hledání ztraceného letounu," uvedlo britské ministerstvo s tím, že Británie je v úzkém kontaktu s malajsijskými úřady po celou dobu od zmizení stroje a zajišťuje pro ně podporu.

Do pátrání po černé skříňce letounu se již také zapojila speciální britská hydrografická výzkumná loď HMS Echo a několik pátracích specialistů Královského letectva.

Po boeingu s 239 lidmi na palubě v úterý pátralo deset letadel a devět lodí. Hledání však komplikuje špatné počasí.

inc natoaktual.cz
zpět na článek