natoaktual.cz

Události - úterý 14. října

14. října 2003  23:02
Pravidelný přehled krátkých zpráv každý den přináší souhrn nejzajímavějších událostí za uplynulý den či víkendové období týkajících se NATO či bezpečnostní problematiky.  

Srbsko-albánské rozhovory končí
Ve Vídni skončily první přímé rozhovory mezi srbskými představiteli a kosovskými Albánci po skončení kosovského konfliktu v roce 1999. Obě delegace je navzdory absenci konkrétních výsledků označily za "pozitivní", i když nezastíraly názorové rozdíly mezi sebou. Více čtěte ZDE
---

NATO chce zastavit obchod s drogami v Afghánistánu

PŘÍLOHY


Program NATO Partnerství pro mír má v Afghánistánu pomoci zastavit obchod s drogami směřující z Afghánistánu do Evropy. Ve švýcarském Bernu to prohlásil generální tajemník Severoatlantické aliance George Robertson. Podle něj by právě kriminalita a především obchod s drogami mohl dále velmi zkomplikovat proces obnovy země.
---

Robertson: Teroristům jde o destabilizaci
Za nebezpečný pokus o destabilizaci situace v oblasti označil generální tajemník NATO George Robertson úterní bombový útok na tureckou ambasádu v iráckém Bagdádu. Při sebevražedném útoku na velvyslanectví zahynuli dva lidé a několik dalších bylo zraněno.

Pravidelný přehled zpráv připravují stážisté Informačního centra o NATO v Praze.

zpět na článek