natoaktual.cz

Parkanové vadí korupce a armádní zakázky

27. února 2007  12:38
Česká armáda potřebuje vytvořit takové prostředí, které by umožnilo naprostou transparentnost zadávání veřejných zakázek. Po dnešní schůzce s prezidentem Václavem Klausem to uvedla ministryně obrany Vlasta Parkanová.  
Za krátké působení v čele ministerstva Parkanové nejvíce vadí problematika korupce a zadávání veřejných zakázek. 

Ministryně po schůzce s Klausem uvedla, že se chce proto více zajímat především o účelné a průhledné vynakládání peněz v armádě.

Protikorupční policie začala znovu prověřovat tendr na pořízení švédských letounů Jas-39 Gripen pro českou armádu. Okolnosti zrušeného výběrového řízení a podezření z korupce se prošetřují i ve Švédsku a ve Velké Británii. - více zde

Ministryně během schůzky informovala prezidenta o stavu resortu, o probíhající reformě armády a zahraničních misích českých vojáků. "V rozhovoru se dotkli také otázky radarové základny," konstatoval prezidentův mluvčí Petr Hájek.

"Informovala jsem pana prezidenta o svém setkání s ministrem obrany Spojených států, ministrem obrany Ruské federace, Ukrajiny, s představiteli Polska a tímto způsobem jsme si tak trochu ladili noty. Říkala jsem mu své postřehy před jeho cestou do Spojených států, kterou vykoná příští týden," citovala Parkanovou agentura ČTK.

inc natoaktual.cz
zpět na článek