Na ostravském letišti začaly přípravy na velkolepé představení

Vydáno 18.09.2008
Na ostravském letišti začaly přípravy na hlavní program Dnů NATO v Ostravě. Velkolepé představení slibuje návštěvníkům nejmodernější vojenské letouny současnosti, atraktivní dynamické ukázky na zemi i ve vzduchu, výzbroj a výstroj elitních armádních, policejních i záchranářských jednotek.  

Prohlédni fotky

Na mošnovském letišti Leoše Janáčka už pracují desítky lidí na přípravě sobotní show, kterou vyvrcholí osmý ročník Dnů NATO v Ostravě.

Na plochu dorazila i některá technika, kterou budou moci návštěvníci vidět, například obrněné vozidlo Dingo, které používají čeští vojáci v Afghánistánu, houfnice Dana, nebo modernizované tanky T-72.

Během čtvrtka by měli do Ostravy dorazit rovněž první zahraniční účastníci akce. Organizátoři očekávají hlavně přílet britských letounů Eurofighter Typhoon F2 nebo speciálního letounu včasné výstrahy AWACS.

Většina strojů, které mohou diváci sobotní show obdivovat na zemi i ve vzduchu, však dorazí do Ostravy až v pátek.

Dny NATO v Ostravě odstartovala ve středu akční ukázka letecké záchranné služby v nákupním centru. - fotografie z ukázky záchranářů najdete zde

Ve čtvrtek Dny NATO v Ostravě pokračují celodenní projekcí dokumentů České televize a besedami v ostravském Minikině Kavárna.

V pátek pak organizátoři v Domě knihy Librex připravili sérii besed s vojenskými piloty z Británie, Německa, Nizozemska a Polska, kteří se účastní i sobotní show na Letišti Leoše Janáčka v Ostravě.

Právě na mošnovském letišti Dny NATO v sobotu vyvrcholí. Divákům se představí nejmodernější vojenské letouny a vrtulníky domácích a zahraničních vzdušných sil. V Ostravě návštěvníci uvidí vojenské stroje z Británie, Francie, Německa, Nizozemska, Polska, Španělska a USA.

Celodenní program se skládá z prezentace těžké vojenské, policejní i záchranářské techniky, dynamických ukázek výcviku speciálních jednotek, leteckých ukázek a prezentace výzbroje, výstroje a vybavení útvarů.

Nikde jinde přitom není možné na jediném místě zhlédnout špičkové umění a techniku nejenom vojáků, hasičů a policistů, ale také celníků, Vězeňské služby, městské policie a dalších elitních útvarů.

Dny NATO v Ostravě jsou nekomerční akcí a vstup je zdarma. V loňském roce přehlídku navštívilo 60 tisíc návštěvníků. - více o Dnech NATO v Ostravě najdete zde

inc natoaktual.cz